Seglarskola 2023

Liksom tidigare är seglarskolan uppdelad på två 14-dagars perioder. Den första perioden startar måndagen den 3 juli, den andra måndagen den 17 juli.

Det mycket stora intresset för seglarskolan gör att vi tvingas begränsa antalet deltagare i varje period. Därigenom kan vi hålla en bra kvalitet på kurserna och alla får möjlighet att segla mycket! Våra instruktörer har gått Svenska seglarförbundets kurser och har själva en gång börjat sin seglingskarriär i vår seglarskola!

Vi kan inte garantera alla plats i den period man önskar men dina chanser att få gå när det passar dig ökar om du anmäler dig snabbt och betalar in avgiften!

Sommarens kurser och avgifter ser du i priser och anmälan.

Sista anmälningsdag och betalningsdag är den 31 maj. Anmälan är bindande. Riskera inte att strykas p.g.a. bristande betalning utan betala när du anmäler dig! Våra segelinstruktörer är utbildade på svenska seglarförbundets kurser. 

Här nedan finns en beskrivning av kurserna:

Optimist nybörjare

inriktar sig till dig mellan 8-14 år och inte seglat tidigare. Du seglar antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Ni är högst 15 elever i gruppen och det finns fyra instruktörer till varje grupp.

Optimist fortsättare

Om du tycker att du har grundläggande seglingskunskaper kan du anmäla dig till denna kursen. Den har samma upplägg som nybörjarkursen och utvecklar din seglingskunskap vidare. Fortsättarna seglar på eftermiddagarna. Våra instruktörer har god kännedom om dina seglarkunskaper om du tidigare varit med i vår seglarskola. De kommer därför att bedöma om du ska gå i fortsättargruppen eller i nybörjargruppen.

Internationella jollar

(RS Feva och Laser)

Om du “vuxit ur” optimistjollen tycker vi att du ska fortsätta med våra kurser med RS FEVA och Laser. Dessa två snabba jollar är en verklig utmaning för dig som vill prova på att segla enmans- (Laser) eller tvåmans- (RS Feva) jollar. Båda båttyperna är stora internationella klasser. Efter genomgången kurs kan instruktörerna utfärda “körkort” för de olika båttyperna så att du kan segla dem på egen hand. Av säkerhetsskäl kräver vi att du har våtdräkt på denna kurs (Hanöbukten är kall) och att du väger över 50 kg!

Målsättning för kurserna kommer att vara att få eleverna att segla självständigt i sina jollar samt att få bättre förståelse för sjövett.

För att gå seglarskola måste du vara 8 år och kunna simma 200m.


VÄLKOMMEN I JOLLEGÄNGET!

Från seglarskolans avslutning 30 juli 2022

Stipendiet från Scouternas Minnesfond delas ut av Håkan Hjelm och Byalagets ordförande Jan Nilsson.

Mat!

Centrum för matproduktionen: Grillen

En del av seglargänget 2022

Seglarskolans avslutning 30 juli 2022

Flotten på väg

Traktorhjälp

Glada instruktörer sommaren 2020

Dela den här sidan

Vrakekans Sponsorer:

Björkvångs Frukt

Eckerlund
Elky AB

Sparbanken Syd

Österlens Kraft


Seglarskolans Sponsorer:

Scouternas Minnesfond

Österlens Kraft