Seglarskola

Seglarskola 2024

Seglarskolan 2024 kommer vi att ha ett helt nytt upplägg.

Det kommer att vara tretimmars pass istället för tidigare tvåtimmars. Det blir ett pass 09-12 och ett pass 13-16. Då kommer vi att köra två parallella grupper. Nybörjare och fortsättning på förmiddagen. Nybörjare och internationella jollar på eftermiddagen. På detta sätt tror vi att det kommer bli ännu bättre seglarskola och barnen får mer seglingstid. Detta kommer att göras till samma avgift som tidigare.

Det mycket stora intresset för seglarskolan gör att vi tvingas begränsa antalet deltagare i varje period. Därigenom kan vi hålla en bra kvalitet på kurserna och alla får möjlighet att segla mycket! Våra instruktörer har gått Svenska seglarförbundets kurser och har själva en gång börjat sin seglingskarriär i vår seglarskola!

Vi kan inte garantera alla plats i den period man önskar men dina chanser att få gå när det passar dig ökar om du anmäler dig snabbt och betalar in avgiften!

Seglarskolan pågår 1/7-12/7
Nybörjare Fm kl 9-12, Em kl 13-16, måndag till fredag
Fortsätt kl 09-12, måndag till fredag
Int. Jolle kl 13-16 måndag till fredag
Samtliga, avslutning lördag 13/7

Sommarens kurser och avgifter ser du under fliken priser och anmälan.

Kontaktlista Seglarskolan 2024

Huvudinstruktör           Theo Larsson            0730703498          

Kbk. ordförande            Håkan Hjelm             0702081564

Segelskole ansvarig     Pelle Olsson              0702422145

Ansv i kbk.s styrelse    Anders Westerberg  0708390805

Sms och samtal.

Här nedan finns en beskrivning av kurserna:

Optimist nybörjare

Inriktar sig till dig mellan 8-14 år och som inte har seglat tidigare.

Optimist fortsättare

Om du tycker att du har grundläggande seglingskunskaper kan du anmäla dig till denna kursen. Den har samma upplägg som nybörjarkursen och utvecklar din seglingskunskap vidare. Våra instruktörer har god kännedom om dina seglarkunskaper om du tidigare varit med i vår seglarskola. De kommer därför att bedöma om du ska gå i fortsättargruppen eller i nybörjargruppen.

Internationella jollar

(RS Feva och Laser)

Om du “vuxit ur” optimistjollen tycker vi att du ska fortsätta med våra kurser med RS FEVA och LaserDessa två snabba jollar är en verklig utmaning för dig som vill prova på att segla enmans- (Laser) eller tvåmans- (RS Feva) jollar. Båda båttyperna är stora internationella klasser. Efter genomgången kurs kan instruktörerna utfärda “körkort” för de olika båttyperna så att du kan segla dem på egen hand. Av säkerhetsskäl kräver vi att du har våtdräkt på denna kurs (Hanöbukten är kall) och att du väger över 50 kg!

Målsättning för kurserna kommer att vara att få eleverna att segla självständigt i sina jollar samt att få bättre förståelse för sjövett.

För att gå seglarskola måste du vara 8 år och kunna simma 200m.


VÄLKOMMEN I JOLLEGÄNGET!